Последният заподозрян за парижките атентати от 13 ноември – Мохамед Абрини, беше арестуван днес в Брюксел, съобщи белгийският телевизионен канал Ве Ер Те. Съществуват съмнения ,че той е "мъжът с шапката” от придобилата световна популярност снимка от атентатите в Брюксел.

Белгийската прокуратура потвърди по-рано днес, че са извършени няколко ареста във връзка с брюкселските атентати.

Снимка: Reuters

Абрини, който е на 31 г., стана един от най-търсените мъже в Европа след като беше идентифициран във видео от охранителна камера. На кадрите се вижда, че пътува в кола със Салах Абдеслам два дни преди атентатите във френската столица.

Засега е известно, че "мъжът с шапката” е напуснал сградата на летище „Завентем” малко преди двата самоубийствени атентата. Силите за сигурност са успели да го проследят по записи от охранителни камери до няколко километра навътре в белгийската столица.

Снимка: Reuters

В четвъртък властите разпространиха нови кадри с него. Следователите призоваха гражданите да се оглеждат за якето му, което той захвърля, докато бяга.

Тъй като носи очила и шапка, "мъжът с шапката"остана по-труден за идентифициране от разпространените кадри от брюкселското летище.