Малко момиче беше спасено изпод развалините на рухнала от бомбардировките сграда в сирийския град Алепо. Драматични кадри показват опитите на спасителите да го извадят. Детето, което не е в състояние да се движи, беше измъкнато и закарано до линейка.

Преди месец видеозапис на друго спасено дете, извадено от развалините след разрушителен въздушен удар в сирийския град Алепо, обиколи света и предизвика вълна от реакции в социалните медии.

Вчера шестгодишно американче написа трогващо писмо до американския държавен глава Барак Обама, в което предложи дом за сирийчето Омран.

За втори пореден ден бунтовническите райони на града са подложени на бомбардировки.

Масираните бомбардировки по контролираните от сирийските бунтовници части на града убиха над 90 души и разрушиха най-малко 40 сгради от сутринта досега, предаде Ройтерс, като цитира Хамза ал Хатиб, директор на местната болница.

Сирийската армия поде офанзива срещу зоните на града, които от 2012 г. са под контрола на бунтовниците.

Според източник офанзивата може да продължи известно време и да включва и сухопътна операция.

Според сирийския Център за наблюдение на правата на човека в бомбардировките срещу града участват руски самолети и сирийски хеликоптери.

Същевременно днес посланикът на Сирия в ООН Башар Джафари заяви, че през октомври няма да има междусирийски преговори за разрешаване на сирийската криза, предаде Ройтерс.