Макрон призова случаите за сексуален тормоз да стигат до властите, а не до социалните мрежи
Преди дни около 2000 шведски музикантки публикуваха отворено писмо, в което разкриват за стотици случаи на сексуален тормоз и изнасилвания в музикалните среди в страната
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Еманюел Макрон
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон призова информация за случаите на сексуален тормоз по света да достигат до властите първо, а не до социалните мрежи. Това изказване той направи в Швеция, където в момента също се вихри огромен скандал с обвинения в сексуален тормоз.

Преди дни около 2000 шведски музикантки публикуваха отворено писмо, в което разкриват за стотици случаи на сексуален тормоз и изнасилвания в музикалните среди в страната.

Хоуп Соло обвини Сеп Блатер в сексуално посегателствоБившият президент на ФИФА опипал вратарката на церемония по връчването на "Златната топка", твърди тя

„Сипещите се в социалните мрежи разкрития за сексуален тормоз са срам, Швеция не прави изключение”, коментира Макрон.

По думите му когато създавал движението си във Франция направил сондаж за мнението на хората, като много от тях посочили именно сексуалния и социален тормоз като най-голям проблем на френското общество.

„Трябва да водим този публичен дебат, но наред с това не бива той да замества правосъдието. Публичният дебат не бива да осъжда отделни хора, защото понякога се оказва, че твърденията са верни, но понякога – не”, коментира Макрон.

Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу също се оплакаха от сексуалния тормоз на Харви УайнстийнМиналата седмица вестник „Ню Йорк таймс” публикува разказите на няколко жени за нежелан физически контакт и тормоз от страна на филмовия продуцент

Той призова всички жертви на сексуален тормоз да отидат първо в полицията, където да подадат жалба и да поискат закрила, за да може случаите да се насочат към правосъдието.

На официалното събитие шведският премиер също заяви, че е потресен от разкритията на музикантките. „Никой не допускаше какви са измеренията на проблема. Трябва да се работи в училищата, за да разберат младите мъже какво означава да си мъж. Мъжът не извършва агресия над жените, а ги уважава”, коментира той.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре