Ранената майка на една от жертвите в Манчестър вече знае за смъртта на дъщеря си
8-годишната Сафи е най-младата загинала при атентата, майка й беше ранена и вече е в съзнание
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Сафи Русос
Снимка: Twitter

Седмица след ужасяващия атентат в Манчестър майката на най-младата от жертвите – 8-годишната Сафи Русос, вече знае за смъртта на дъщеря си. Досега 48-годишната Лиса Русос, която също пострада при взрива, беше на животоподдържащи системи. Тя вече е в съзнание и днес е научила за загубата на дъщеря си, пише британският в. "Телеграф".

Ашли, по-голямата сестра на Сафи, също е ранена при атентата, но се лекува в друга болница и се възстановява добре.

Сафи е най-младата от 22-те жертви на атентатора самоубиец Салман Абеди, който се самовзриви на концерт на Ариана Гранде на 22 май.

Семейство Русос, дошло във Великобритания от Кипър, има заведение за бързо хранене в Лейланд, Ланкашър, където много хора поднесоха цветя. Бяха събрани и средства в тяхна подкрепа.

Атентаторът от Манчестър сам е купил повечето съставки за бомбата Полицията проверява телефонните му разговори, търси и синия куфар, който е използвал

Периодът е труден и за бащата на Сафи, който не може да изживее мъката си по дъщеря си, докато не разбере, че жена му ще се възстанови.

"Тя бе обичана от всички – излъчваше толкова топлота и доброта. Имаше творчески нюх", разказват учителите на Сафи.

Трагедията засяга косвено и други. "Трябваше да се прибера вкъщи и да обясня на дъщеря си, че никога няма да види най-добрата си приятелка", каза Майк Суони, семеен приятел на Русос.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре