Стотици хиляди китайци реагираха емоционално в интернет след трагичен инцидент с млада жена, която рискува живота си, за да спаси сина си, предаде Франс прес.

В събота вечерта охранителна камера в търговски център в град Цзинчжоу в централната провинция Хубей заснела ужасяващи кадри на инцидента с 30-годишната майка, придружавана от малкия си син.

На кадрите се вижда как жената пътува с ескалатор към по-горен етаж на магазина. Малко преди да стигне най-горе, тя вдига детето си на ръце и точно тогава под краката ѝ зейва яма, тъй като капакът на отвора за поддръжка на ескалатора е бил зле затворен.

Две служителки на търговския център веднага се притичват на помощ на жената и детето.

Жената е потънала до гърдите в дупката и с последни сили успява да изтласка нагоре сина си и да го подаде на притичалите се на помощ служители. Докато те го поемат, механизмът на ескалатора буквално поглъща младата майка.

Тялото на жената и изваден от ескалатора едва няколко часа по-късно от екипи на пожарната.

Кадрите от жестоката сцена набраха бързо популярност в новинарските сайтове и социалните мрежи в Китай и половин милион китайци коментираха със силна емоция и потрес случилото се в социалната мрежа Сина Въйбо.

Те публикуваха там и множество виртуални свещи в памет на загиналата жена и нарекоха нейната саможертва „изключителен пример за майчин инстинкт”.

Видеото съдържа кадри, които са неподходящи за хора със слаби нерви!