Част от магистрала се срути в китайска провинция, има жертви. Броят на загиналите при срутването на част от магистралата в Гуандун нарасна до 24 души, а общо 54 души са ранени, съобщават китайските медии, като се позовават на местните власти.

18 превозни средства с общо 49 души, пътуващи в тях, са пропаднали при срутването. Няма опасност за живота на хората, които са хоспитализирани.

Снимки и видеа, публикувани в социалните мрежи, показват дим и пламъци, които се издигат от дълбокия ров, в който са паднали автомобилите.

Близо 500 души са изпратени да участват в спасителните работи. Причината за срутването все още не е известна.

През последните седмици провинция Гуандун беше засегната от поредица от бурни климатични явления, в това число наводнения и торнадо.

Снимка: EPA

Торнадо в Южен Китай уби най-малко петима души

Петима души загинаха вчера при торнадо в южния китайски метрополис Гуанджоу. Агенция Синхуа съобщи, че 33 души са били ранени при разразяването на стихията. По официални данни бурята е нанесла щети на 141 производствени обекти, но няма срутени жилищни сгради.

Според Синхуа работата на спасителите вече е до голяма степен завършена. По време на торнадото метеорологична станция в квартал Байюн в Гуанджоу регистрира скорост на вятъра от над 20 метра в секунда.

Снимка: EPA

Само преди седмица Гуанджоу и околната провинция Гуандун бяха засегнати от проливен дъжд, в резултат на който загинаха най-малко четирима души, а над 100 000 жители бяха евакуирани. 

Гуанджоу има население от над 18 милиона души. Столицата на провинция Гуандун е един от най-важните икономически центрове в Китай.