Мадрид назначи нов вътрешен министър на Каталуния
По-рано днес бе назначен и нов ръководител на каталунската полиция
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Испания
Снимка: Reuters

Ръководителят на техническия секретариат на испанското външно министерство Хуан Антонио Пучсервер поема управлението на департамента за вътрешни работи на Каталуния, предаде ТАСС, цитирайки съобщение в Туитър.

Длъжността по-рано се изпълняваше от Жоаким Форн.

След задействането на член 155 от конституцията, който допуска ограничаване на самоуправлението на областта, централното министерство на вътрешните работи пое компетенциите на департамента за вътрешни работи на Каталуния.

По-рано днес за нов ръководител на каталунската полиция "Мосос д'Ескуадра" бе назначен Ферен Лопес, който замени на поста Жозеп Траперо.

Испания официално пое управлението на КаталунияКарлес Пучдемон и 12-те членове на каталунското правителство бяха уволнени

Траперо е разследван от Върховния съд на Испания за подстрекателство към размирици заради събитията от 20 септември, припомня изданието.

Прокуратурата обвинява Траперо, че през септември не се е притекъл на помощ на служителите на националната Гражданска гвардия, които били обградени в сграда на каталунското правителство от протестиращи привърженици на независимостта.

Каталунската полиция е наредила на служителите си да останат неутрални в кризата около опитите за отцепване на провинцията от Испания, което е стъпка към предотвратяване на евентуален конфликт, отбелязва Ройтерс.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре