Лондонската полиция е използвала нова система за предупреждение по време на атаката
Механизмът е наречен "Бягай, скрий се и кажи!"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Лондон - полиция
Снимка: Reuters

За първи път снощи по време на нападението в Лондон полицията е използвала нова система за предупреждение на хората, пише британският в. "Гардиън".

Механизмът е наречен "Бягай, скрий се и кажи!".

Предупреждението от полицията се оправя през социалните медии.

Съгласно механизма в случай на атака като тази от снощи в Лондон, хората трябва да се опитат да избягат от зоната на заплаха, вместо да се предават на нападателите или да се опитват да водят преговорите с тях.

Ако бягството е невъзможно, то хората трябва да се скрият, да изключат звука на телефоните си и да се барикадират, а после да подадат сигнал в полицията, за да кажат какво им се случва.

Този механизъм бе разработен от звеното за борба с тероризма към британската полиция и бе представен миналия месец.

6 жертви и над 40 ранени при поредния терористичен акт във Великобритания (СНИМКИ И ВИДЕО)Късно снощи ван се вряза в пешеходци на „Лондон Бридж”, нападнати са с нож и хора в ресторант на пазара "Бъроу"

Снощи след издаване на предупреждението обаче някои хора вместо да се подчинят на инструкциите, са се опитали да стигнат до мястото на атаката в опит да помогнат на жертвите или да се опитат да отблъснат нападателите с подръчни средства като чаши или столове, пише изданието.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре