Лондон започна седмицата с нови обиски и бетонни огради
Проучва се ирландска връзка при атаката
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
След атентата в Лондон
Снимка: Reuters

Новата работна седмица в Лондон започна с нови мерки за сигурност. Мостовете над Темза осъмнаха със специални прегради.

Тези бетонни блокове вече няма да позволят на колите да се качват на тротоара. Те обаче променят и облика на града.

„Полицията докладва, че са взели допълните мерки за сигурност на обществени места за защита и успокоение на хората, което включва и допълни мерки по много от мостовете в Лондон”, каза премиерът Тереза Мей.

Обиските продължават

Криминалистите продължиха и днес огледа на района около атентата в британската столица, за да съберат още веществени доказателства.

Бягай, скрий се, кажи? – реакциите на атаката може би са спасили живота на много хораСпоред изследване най-много хора са успели да се спасят чрез бягане по време на нападения

В ранните часове на деня жителите на два от източните квартали на Лондон са събудени от изстрели. Спецчастите проверяват още няколко адреса и извършват нови арести.

След атентата в Лондон
Снимка: Reuters

Тримата извършители са известни на властите. „Няма да коментирам идентичността им на този етап (..) Направихме поредица от арести и се опитваме да разберем дали е имало други които са им помагали и каква е причината за това нападение”, заяви началникът на лондонската полиция Кресида Дик.

Според „Скай Нюз” се проучва и ирландска връзка, защото в един от мъжете са открити ирландски документи.

На Острова нивото да заплаха остава "сериозно", но не и "критично". И така ще бъде до края на седмицата, в която ще се проведат и предсрочните парламентарни избори.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре