Люта зима обхвана цяла Европа
Най-тежко е положението в балтийските страни и Русия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Зима, Европа
Снимка: БГНЕС

Мразовитото време в Европа вече взима жертви. Само в Полша през последните две денонощия от студа починаха 10 души. Загиналите са бездомници и хора, прекалили с алкохола и замръзнали в преспите.

В Италия жертвите са седем, като двама от тях също са поляци - клошари. Жертва на студа станаха още няколко души в различни страни на континента.

Най-ниските температури бяха регистрирани в планините на Босна и Херцеговина - минус 27 градуса.

Най-тежко е положението в балтийските страни и Русия.  

В Москва температурите паднаха до минус 35 градуса през нощта. Заради снежните виелици в Централна и Северна Европа са блокирани много пътища. Тежка е обстановката и в планинските райони на Балканите. На много места е спряно е движението на тежкотоварните камиони.

Стотици селища в Полша, Чехия и Румъния са без ток заради скъсани електропроводи. Социалните служби в тези страни предприеха акции за издирване на бездомници, за да ги спасят от измръзване.

Силен мраз скова и Прибалтийските републики. 

„Вчера 5 автобуса и няколко тролейбуса не можаха да излязат на работа поради студа. Днес всичко е наред, но имаме 24 коли с леки щети заради катастрофи поради заледяването”, съобщи Гинтарас Марчелис, директор на транспорта във Вилнюс, Литва.

Тежко остава положението и в Турция. От вчера там бяха отменени над 400 полета от летище Истанбул. Метеоролозите прогнозират лошото време да продължи и утре.

Зимата парализира живота в Истанбул (ВИДЕО)Движението по магистралата Истанбул - Одрин е блокирано

В Западна и Централна Турция се очаква „екстремно лошо време". Властите предупреждават пътуванията с автомобили да се извършват само ако е крайно наложително.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре