Лидерът на лейбъристите: Тереза Мей да подаде оставка
На нас ще се падне задачата да осигурим този период на стабилност и точно това ще направим, коментира пък министър-председателката
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Джеръми Корбин
Снимка: EPA

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин призова министър-председателката Тереза Мей да подаде оставка след загубите, които претърпя партията ѝ на вчерашните парламентарни избори.

„Тя загуби места на консерваторите, загуби гласове, загуби подкрепата и доверието. Това е достатъчна причина да си ходи и да отстъпи място на правителство, което действително ще представлява хората в тази страна”, заяви Корбин.

Сгреши ли Тереза Мей? Консерваторите са първа сила, но губят мнозинството си Според екзитпол те ще получат 318 места в британския парламент, макар досега да имаха 331

Същевременно Мей заяви, че Великобритания се нуждае от стабилност и тя ще поеме отговорността да я осигури, ако спечели най-много места в парламента.

„Ако се окажат верни прогнозите, че Консервативната партия печели най-много места и вероятно най-много гласове, на нас ще се падне задачата да осигурим този период на стабилност и точно това ще направим”, каза Мей, след като бе преизбрана в своя окръг Мейдънхед.

британски избори

Публикуван след края на изборния ден екзитпол показа, че консерваторите губят абсолютното си мнозинство в долната камара на британския парламент.

Никола Стърджън: Изборните резултати са бедствие за Тереза МейШотландската национална партия на Стърджън също се очертава като една от най-губещите политически сили

Мей свика избори три години по-рано от предвиденото, за да увеличи подкрепата си за политиката си по отношение на брекзит, както и да затвърди мястото си в ръководството на своята партия.

Резултатите, за момента само прогнозни, обаче са противоположни на намеренията ѝ – консерваторите ще имат 318 места, с 13 по-малко от сегашните си.

Използвани са материали на БТА, АФП, Ройтерс
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре