Куба притихва след кончината на Фидел Кастро: Отменят празненства и концерти
Изявата си отмени и Пласидо Доминго, Марадона скърби: Беше ми като втори баща
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Фидел Кастро, кончина
Снимка: БГНЕС

Всички празненства и концерти в Куба са отменени заради кончината на Фидел Кастро. Своя гастрол отмени и Пласидо Доминго.

За противоречивия кубински лидер скърбят милиони хора в цяла Латинска Америка, но родната му сестра няма да отиде на погребението.

Знамената на острова са спуснати наполовина. Ученици и студенти се събират на митинги, за да отдадат почитта си към бащата на кубинската революция.

Мъката си изрази и футболната легенда Марадона, на когото Фидел Кастро преди години е помогнал да се спаси от наркотиците.

„Без никакво съмнение - най-великият. Това за мен е шокираща новина, Фидел ми беше като втори баща”, каза Марадона.

Редица световни лидери изказаха съболезнования за кончината на противоречивия лидер. Сред тях е и канадският премиер Джъстин Трюдо, с което си навлече гнева на няколко изявени републиканци в Съединените щати. А в Малката Хавана - кварталът на кубинските емигранти в Маями, радостта от смъртта на Фидел не спира.

В Маями празнуват след кончината на Фидел Кастро
Снимка: БГНЕС

От 50 години там живее и една от сестрите му Хуанита. Тя заяви, че й е мъчно за Фидел като роден брат, но никога не е приемала идеологическите му възгледи и няма да му отдаде последна почит.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре