Кристалина Георгиева: За лъжите по мой адрес ще има съд
„Търпението си има граници (…) Досега се въздържах – това вече приключи”, написа тя във „Фейсбук”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 4
    2
Кристалина Георгиева

„Много лъжи се тиражират по мой адрес. Отсега нататък ще защитавам името си в съда и ще предприемам съответните правни действия спрямо всички тези, които продължават да ги разпространяват”, написа във „Фейсбук” българският еврокомисар Кристалина Георгиева, която беше и кандидат за генерален секретар на ООН.

Реакцията ѝ е по повод на публикацията на швейцарския журналист Ян Кугелман, който в сайта на института „Форин полиси” твърди, че Георгиева е била агент на  „Държавна сигурност”, а нейни близки са свързани с „Мултигруп”.

„Форин полиси”: „Скелетите в гардероба” на Кристалина Георгиева – ДС и „Мултигруп”Според швейцарския журналист Ян Кугелман премиерът Бойко Борисов е бил наясно, че тя има досие

Вчера от Европейската комисия, която в публикацията на Кугелман беше обвинена, че не проверява достатъчно добре кандидатите за висшите си постове, също реагираха, като заявиха, че изнесените твърдения са неверни и имат само за цел да опетнят името на Георгиева.

„Досега се въздържах да коментирам постоянните нападки по мой адрес въпреки многото манипулации и откровени лъжи, насочени както срещу мен, така и срещу институцията, в която работя.

Не мога обаче повече да търпя кампанията за опетняване на името ми, водена срещу мен от месеци. Търпението си има граници. Обмисляла съм да предприема правни действия, но досега се въздържах – това вече приключи”, написа още Георгива в поста си във „Фейсбук”.

  • 4
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре