Напускането ми на Европейската комисия няма общо с кампанията за генерален секретар на ООН”, заяви Кристалина Георгиева в интервю пред БНР.

„Моето участие в нея беше резултат на това, че няколко източноевропейски страни се обърнаха към нашия премиер и казаха да пробваме, последен шанс ние – Източна Европа, да получим тази позиция”, допълни Георгиева.

Тя определи постъпката на премиера Бойко Борисов като правилна.

„Правилно беше и моето решение. Аз нямам никакво съжаление за това, че опитахме”, подчерта още Георгиева. Тя добави, че резултатите от работата на Борисов в Европа са видни.

„Аз съм много благодарна на България за това, че ми даде възможност в продължение на седем години да бъда български еврокомисар”, каза още Георгиева.

Тя благодари и на Жан Клод Юнкер за съвместната им работа в момента. „Работя с прекрасни хора. Имам и имах прекрасни колеги, с които много се гордея. Това, което ми предлага Световната банка, е възможност веднъж в живота и е добре не само за мен, а и за Европа”, допълни още Георгиева.

„Много съжалявам, че трябва да напусна, но това е решението, което е добре за мен, добре за Европа, добре и за България”, каза още Георгиева.