Самоубиец с кола-бомба се вряза в конвой на НАТО в столицата на Афганистан Кабул, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на вътрешните работи. Най-малко трима чужденци са ранени, предаде Франс прес, като се позова на местните власти. Националността на пострадалите не бе уточнена.

Отговорност за нападението поеха талибаните. Техен говорител увери, че атаката е причинила много жертви в редиците на международната коалиция в Афганистан.

Няма пострадали български военнослужещи. Терористичната атака е станала извън района на летището на афганистанската столица, съобщиха от пресцентъра на българското военно министерство.

Веднага след атентата Ройтерс съобщи за второ нападение в Кабул днес. Говорител на органите на реда каза, че в източната част на афганистанската столица е прогърмял взрив и е била чута стрелба. По думите му въоръжени нападатели са влезли в сграда близо до обект на разузнаването.

Миналата седмица в Кабул конвой на НАТО отново беше мишена на атака. При нападението загина един цивилен, а 12 бяха ранени.