Заради атентата на концерта на Ариана Гранде в Манчестър групата Блонди и бандата Тейк Дет анулираха концертите си тази вечер съответно в Лондон и Ливърпул, за да изразят съпричастност с жертвите, предаде Асошиейтед прес.

Тейк Дет анулира и концертите си на 25 и 27 май в Манчестър отново по същите причини.

Що се касае до турнето на Ариана Гранде, човек, запознат със ситуацията, пожелал да запази анонимност, каза, че засега турнето на попзвездата не е анулирано, нито отложено. Той каза, че Гранде и екипът й са по-фокусирани върху жертвите на атентата, а не върху турнето. Засега не е ясно какво ще стане с концертът в четвъртък на Гранде в Лондон, пише АП.

Снимка: Reuters

Селин Дион обяви, че няма да промени датите на европейското си турне, обхващащо Копенхаген, Стокхолм, Лондон и Париж и включващо концерт на 25 юни в Манчестър арена, където стана атентатът.

Фил Колинс няма да отменя концерта си в Ливърпул на 2 юни и петте си концерта в Лондон, започващи на 4 юни.

Айрън Мейдън също ще пеят, като е планирано, утре в Кардиф и на 27 и 28 май в Лондон. Гънс енд Роузиз, които са на турне и ще пеят в Дъблин, Лисабон, Мадрид, Цюрих, Мюнхен, Лондон и Париж, не планират никаква промяна в програмата си, каза техен представител.

Снимка: Reuters