КНДР: Новите санкции на ООН се равняват на военни действия
В изявлението се подчертава още, че надеждата КНДР да се откаже от ядрената си програма са илюзия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    2
Ким Чен-ун
Снимка: Reuters

Новите санкции на ООН срещу Северна Корея се равняват на военни действия и на пълна икономическа блокада на страната, се казва в изявление на външното министерство на страната.

„Напълно ужасени от нашите постижения във великата историческа кауза за завършване на ядрените сили на страната, полагат все по-отчаяни усилия да наложат най-строгите санкции в историята и да засилят максимално натиска срещу нашата страна”, се посочва още от изявлението.

Съветът за сигурност наложи нови санкции на Северна КореяРезолюцията цели да забрани почти 90% от износа на рафинирани петролни продукти

От КНДР допълват, че ще укрепят допълнително силите си за защитно ядрено възпиране с цел да прекратят американските ядрени заплахи и враждебни действия.

„Ако САЩ искат да живеят в безопасност, трябва да се откажат от враждебната си политика към КНДР и да се научат да съществуват съвместно със страната, която притежава ядрени оръжия”, пише още в съобщенията.

В изявлението се подчертава още, че надеждата КНДР да се откаже от ядрената си програма са илюзия.

През ноември Съветът за сигурност на ООН наложи таван на вноса на суров и пречистен петрол и блокира ключови източници на доходи, с които се финансираше оръжейната програма.

  • 2
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре