Ким Чен-ун има „твърда воля“ за бързо подобряване на връзките с Юга
Това става ясно от съобщение на държавната медия след срещата на севернокорейския лидер с южнокорейска делегация
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    0
Ким Чен-ун посреща делегация от Юга
Ким Чен-ун и Чун Ею-йо Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обсъди с южнокорейската делегация, която бе на посещение в Пхенян, възможностите за разведряване на Корейския полуостров, предаде АФП, като цитира севернокорейската агенция КЦТА.

„Ким Чен-ун прие на вечеря и разговаря с открито сърце с делегацията на Юга по проблемите, свързани с ефективно подобряване на отношенията между Севера и Юга и с поддържане на мира и стабилността на Корейския полуостров“, гласи съобщението на КЦТА.

Историческа среща: Делегация от Южна Корея пристигна в КНДРЦелта на визитата е подновяване на диалога между двете страни

Обсъдени бяха възможността за среща на високо равнище, начините за намаляване на силното военно напрежение на полуострова и продължаването на диалога, се казва още в съобщението, цитирано от ДПА.

Ким Чен-ун посреща делегация от Юга
Ким Чен-ун и южнокорейската делегация Снимка: Reuters

Ким е казал на южнокорейските представители, че „твърдата му воля е бързо да се подобрят връзките“ между двете корейски държави и да се „напише нова история на национално обединение“, посочва КЦТА, цитирана от Ройтерс.

КНДР доставяла на Сирия материали за химически оръжияСпоред доклад на ООН между 2012 и 2017 г. е имало най-малко 40 неоповестени официално доставки на материали, които могат да бъдат използвани за военни цели

„След като изслуша специалния пратеник на Юга за намерението на президента (на Южна Корея) Мун Дже-ин за среща на високо равнище, Ким размени мнения и постигна задоволително споразумение“, гласи съобщението. Ройтерс посочва, че КЦТА не уточнява какво споразумение е постигнато.

Ким Чен-ун посреща делегация от Юга
Ким Чен-ун и Чун Ею-йо Снимка: Reuters
Ким Чен-ун приветства „топлия климат на диалог“ с ЮгаТой изрази задоволство от визитата и благодари за усилията на Юга по посрещането на делегацията на Пхенян, но не спомена предложението за среща, отправено от сестра му към южнокорейския президент

10-членната южнокорейска делегация, оглавявана от директора на Службата за национална сигурност Чун Ею-йо, направи посещение в Северна Корея с надеждата да я насърчи да преговаря със САЩ, отбелязва Ройтерс.

Семейство Ким кандидатствало за западни визи с бразилски паспортиВ документите имало печат с надпис: „Посолство на Бразилия в Прага“ и дата на издаване 26 февруари 1996 г. С тях е кандидатствано за визи в поне две западни страни

Членовете на делегацията са най-високопоставените представители на южнокорейското правителство, които са се срещали с Ким чен-ун, откакто той пое властта от баща си Ким Чен-ир през 2011 г.

Използвани са материали на БТА
  • 5
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре