Ким Чен-ун: Целта е да установим „равновесие” с военните сили на САЩ
„Въпреки безкрайните международни санкции страната почти успя да изгради ядрените си сили”, казва още той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    12
Ким Чен-ун
Снимка: EPA

„Целта на Северна Корея е да установи равновесие с военните сили на САЩ”, заяви Ким Чен-ун, цитиран от местната агенция КЦТА.

Официалното съобщение идва ден след като севернокорейският лидер Ким Чен-ун издаде заповед за опит с балистична ракета, която прелетя над Япония.

КНДР изстреля нова ракета, която мина над ЯпонияТова е шестият път, когато Пхенян изстрелва ракети над японска територия

„Нашата крайна цел е да накараме техните лидери повече да не се осмеляват да заплашват КНДР с военни варианти”, допълва още той.

В съобщението се казва още, че КНДР ще завърши ядрената си програма, въпреки наложените санкции.

„Въпреки безкрайните международни санкции страната почти успя да изгради ядрените си сили”, казва още той.

Доналд Тръмп: Санкциите срещу КНДР са нищо в сравнение с това, което ще ѝ се случиСеверна Корея пък отговори, че ще ускори работата по военните си програми

В изявлението Ким Чен-ун призовал за общодържавни усилия, за да може Северна Корея да постигне целта си да се сдобие с „възможности за ядрен контраудар, с който САЩ да не могат да се справят”.

В отговор на това съобщение САЩ отправиха предупреждение за прибягване към военни варианти, като по този начин дадоха да се разбере, че търпението им за дипломация се изчерпва.

  • 2
    12
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре