Британският премиер Дейвид Камерън обеща днес да изпрати полицейски кучета, оградни съоръжения и охранителни екипи във Франция, за да помогнат за пресичането на опитите на мигранти да преминават нелегално тунела под Ламанша нощем и да влизат във Великобритания, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Камерън обяви засилените мерки за сигурност на спешно заседание на правителството, свикано веднага след завръщането му от обиколка из Азия. Той каза, че ще разговаря по-късно днес с френския президент Франсоа Оланд, за да разбере от какво точно се нуждаят френските власти, за да подобрят охраната на тунела под Ламанша и на подходите към него.

През последните дни хиляди мигранти се опитват да се прехвърлят през загражденията край трасето на железницата около входа на тунела при френското пристанище Кале с надеждата да се качат на товарни влакове или камиони, пътуващи за Острова.

"Не изключвам никакви мерки, които биха помогнали да се справим с този много сериозен проблем", подчерта Камерън. Според него това ще бъде трудна задача и ще изисква големи усилия през целия летен период.