Къде е Кейт Мидълтън? Този въпрос буквално завладя социалните мрежи през последните месеци и обществото все още няма отговор. А там, където има празно информационно пространство, се раждат най-разнообразните и безумни конспиративни теории.

Оказва се, че повечето от твърденията идват от един конкретен профил в ТикТок и Инстаграм, в който две влогърки събират и коментират основните теории.

Справка на британския „Гардиън“ показва, че хаштаговете #whereiskate, #katebodydouble и #katemiddleton са използвани в социалните мрежи от над 400 милиона души до момента. Публикации с тези отбелязвания са споделяни 2,3 милиона пъти в Инстаграм и 2,2 милиони пъти в ТикТок.

Снимка: Getty Images

Popapologists са посветили цяла поредица, озаглавена „Къде, по дяволите, е Кейт Мидълтън?“, в която тиражират конспиративни теории. Прави впечатление, че в първите серии те се споменават като факт и истина, докато към края блогърките правят изричното уточнение, че „страницата е само за забавление и обсъждане на спекулации“.

Въпреки това тонът на видеата е изключително сериозен, а двете често цитират „наши източници“ или „източници, близки до събитията“. Кои са те – така и не става ясно.

Но нека започнем с хронология на това, което се знае със сигурност.

Снимка: Getty Images

Коледа и операцията на Кейт

Всички проблеми започват от тук. Принцесата на Уелс и бъдеща кралица на Великобритания за последно е заснета на публично събитие на Коледа през 2023 г. Тогава тя присъства на празничната служба в параклиса „Сейнт Джеймс“ заедно с цялото кралско семейство.

Снимки от официални агенции документират цялото събитие. Там Кейт изглежда напълно здрава и щастлива.

Следваща новина, която получаваме за принцесата на Уелс, е на 16 януари, когато от двореца Кенсингтън съобщават, че Кейт Мидълтън е претърпяла планова коремна операция. Според официалното съобщение тя ще се възстановява в лечебното заведение няколко седмици, след което ще се оттегли от публичните си задължения до Великден.

След известно време стана ясно, че британският крал Чарлз също е преживял планова операция за увеличена простата. Според официалните съобщения от двореца двамата с Кейт Мидълтън са били изписани от болница по едно и също време.

Но защо няма снимки на Кейт от изписването, а само на Чарлз III?

Ето тук започват конспирациите, като ще представим най-основните от тях.

Снимка: Getty Images

Болест на Крон и кома