Юнкер за разликите в храните в ЕС: Не става дума за вкус, а за достойнство
Не може в Европа да има две класи потребители и работници, коментира председателят на ЕК
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 9
    0
Храни, пазаруване, магазин
Снимка: iStock

Не става дума за вкус, а за достойнство. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на среща с европейски политици и общественици по повод твърденията на производителите на храни, че предлагат различно съдържание под еднаква опаковка заради „вкуса на местните потребители”.

Не може в Европа да има две класи потребители и работници, коментира Юнкер. Той изрази очакването през октомври да бъде постигнато съгласие по промените в директивата за командированите работници.

От Берлин до София цената на детски сок скача със 147% Мая Манолова иска регламентиране на двойния стандарт при храните

Искам всички държави от ЕС да бъдат в еврозоната и в Шенген, да няма двойни стандарти при храните. Защо отказват на нашите български и румънски приятели достъп до Шенген, след като от години са изпълнили изискванията, трябва да прилагаме договорите за ЕС, коментира председателят на Комисията, цитиран от БТА.

Той добави, че в годишната си реч за състоянието на ЕС миналата седмица не е настоявал за приемането на еврото от държавите извън еврозоната, а е припомнил, че това право и задължение е част от договорите. Не насилвам никого, предложих подкрепа за ускоряване на процеса на присъединяване (към еврозоната), поясни Юнкер.

  • 9
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре