„Юнайтед еърлайнс” променя правилата за пътуване за служителите си
Те ще трябва да се регистрират за служебен полет час преди заминаването
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Юнайтед еърлайнс
Снимка: Reuters

Американската авиокомпания „Юнайтед еърлайнс” (United Airlines) промени правилата за пътуване на служители с нейните самолети в извънработно за тях време. Измененията идват след случая, при който пътник беше извлечен от препълнен самолет в Чикаго, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен.

Членове на екипажи и служители, които се качват на даден полет на „Юнайтед еърлайнс” за друг град, за да отидат на работа, ще трябва занапред да се регистрират за него час преди заминаване.

Мярката цели да се избягват случаи, при които пътници с редовно закупени билети биват молени да слизат от самолета, след като са заели местата си, заяви пред Си Ен Ен говорителка на авиокомпанията.

„Юнайтед“: Ако създавате проблеми, ще ви извлечем от самолета и ще ви набием Шоуто на Джими Кимел пусна иронична реклама на компанията, станала известна с извличането насила на пътник от неин самолет

Случаят отпреди седмица на борда на самолет, готвещ се да излети от международното летище на Чикаго "О'Хеър", предизвика възмущение, призиви за изслушвания в Конгреса и събиране на подписка с искане изпълнителният директор на авиокомпанията да подаде оставка, въпреки че той се извини на пътника, семейството му и пътниците на полета.

Извлеченият от полет на „Юнайтед“ пътник: Беше по-страшно от бойното поле във Виетнам69-годишният лекар е със сътресение на мозъка, счупен нос, два избити зъба, множество синини и отоци по лицето

Принудително сваленият пътник, Дейвид Дао, беше един от няколкото избрани на случаен принцип да напуснат самолета. Адвокатът му заяви, че той е получил мозъчно сътресение, бил му е счупен носът и е загубил два зъба.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре