Ядреният опит в Северна Корея е бил с мощност 50 килотона
Появиха се данни, че Северна Корея планира да извърши още един ядрен опит тези дни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
северна корея, бомба, водородна
Снимка: Reuters

Шестият ядрен опит на Северна Корея е бил с мощност, оценявана на 50 килотона, съобщи представител на южнокорейското министерство на отбраната пред парламента им.

По първоначални данни мощността на бомбата е била от 100 до 150 килотона.

Опитът е бил пет пъти по-мощен от петия ядрен тест на Пхенян, който беше извършен през септември 2016 г. и над три пъти по-мощен от американската атомна бомба, опустошила японския град Хирошима през 1945 г.

Съветът за сигурност на ООН заседава днес заради Северна КореяЮжна Корея започна маневри с балистични ракети

Появиха се данни, че Северна Корея планира да извърши още един ядрен опит тези дни.

От китайското Управление за ядрена безопасност беше съобщено, че не са открити радиоактивни материали след теста на Северна Корея.

Междувременно САЩ и Южна Корея са обсъждали възможност за разполагане на стратегически бомбардировачи и самолетоносач на южнокорейска територия.

Коя е първата ядрена катастрофа в света (СНИМКИ и ВИДЕО)През 1946 г. Съединените американски щати са провели серия от опити с атомни бомби в базата на Атола Бикини, операцията била с кодовото име „Кръстопът”

Министерството на отбраната на Южна Корея планира да извърши едностранни учения с крилати ракети „Таурус” въздух – земя.

С нарастващия страх от Северна Корея, медии в съседната Южна Корея призоваха правителството да се сдобие с ядрено оръжие, за да могат да отговарят на евентуална атака.

Ако атомната бомба от Хирошима удари СофияИнтерактивна карта показва потенциалните поражения

Според споразумението между Южна Корея и САЩ от 1974 г. на страната е забранено да разработва ядрена военна програма, а Щатите поемат ангажимента да я защитават с техния „ядрен чадър”.

Днес се очаква събрание на Съвета за сигурност на ООН по повод ядрените опити на Пхенян.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре