Изобретателят Петер Мадсен призна, че е разчленил тялото на шведската журналистка Ким Вал
В същото време той продължава да отрича, че я е убил
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Петер Мадсен
Снимка: EPA

Датският изобретател Петер Мадсен призна пред разследващите органи, че е разчленил тялото на изчезналата преди време шведска журналистка Ким Вал, предадоха световните агенции.

В същото време той продължава да отрича, че я е убил.

Първоначално Вал беше обявена за изчезнала, но няколко дни по-късно части от тялото ѝ бяха открити край бреговете на Копенхаген.

Петер Мадсен, обвинен за смъртта на шведска журналистка, имал записи и на други убийстваПо делото беше представена и съдебната експертиза на тялото на Ким Вал – журналистката е била наръгана 15 пъти в торса

Тогава властите арестуваха Петер Мадсен и го обвиниха в убийството ѝ, тъй като Вал трябвало да снима репортаж на неговата подводница по това време.

Според самопризнанията на Мадсен Вал починала от задушаване с водорен окис в подводницата му, докато той се намирал на палубата ѝ. След това Мадсен разчленил тялото ѝ и го изхвърлил зад борда на подводницата.

Това е поредната промяна във версията на Мадсен за случилото се. Първоначално той заяви, че Вал се върнала жива и здрава в Копенхаген. По-късно каза, че на борда на подводницата е станал ужасен инцидент и е погребал Вал в морето, планирайки по-късно да отнеме собствения си живот.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре