Британската организация Hubbub планира да изчисти улиците на Лондон с новата си кампания „Подредени улици”. Инициативата включва няколко различни проекта, всеки, от които се фокусира върху различен проблем от замърсяването на публичните пространства.

Единият от проектите приканва минувачи да гласуват на различни теми като изхвърлят фас от цигара в предоставени кутии, които са надписани с различните възможни отговори. Един от въпросите, които организацията задава е „Кой е най-добрият футболист в света”, а възможните отговори включват „Роналдо” и „Меси”.

Снимка: boredpanda.com

Друг също е на спортна тема – „Кой ще победи в най-големия мач по крикет тази година”. Възможните отговори отново са два – „Англия” и „Австралия”.

Снимка: boredpanda.com

Друг от проектите използва специални устройства, които свирят, когато угарка от цигара е изхвърлена в тях. Трети пък окуражава гражданите да залепят дъвката си на някоя от точките на специално конструирано табло. При запълване на определените места, пред тях се разкрива картина или отговор на интересен въпрос.

„Според нашите социологически проучвания 86 процента от хората смятат, че изхвърлянето на боклук на улицата е грозен навик. Въпреки това едва 15 процента от тях биха направили забележка, ако видят някого да цапа”, коментират от организацията на сайта си. „Ето защо между май и октомври изпробваме нов подход към замърсяването на улица „Вилиърс” в Уестминстер. Искаме да приложим последните разкрития за промяната на поведението и повишаването на осведомеността от целия свят”, коментират още от организацията.

„Залепете дъвката си на оказани места, ако искате да разберете колко струва чистенето на дъвки от улиците ни”.

Снимка: boredpanda.com

„Залепете дъвката си на таблото, за да видите лицето на популярен жител от улица „Вилиърс””.

Снимка: boredpanda.com