Полицията в Тайланд издаде заповеди за арест на още двама заподозрени в съучастие в атентата срещу хиндуистки храм в Банкок. При атаката преди две седмици загинаха 20 души, повечето – чуждестранни туристи.

Издирват се 26-годишна тайландка и чужденец. По-рано полицията е претърсила апартамент в предградие на Банкок, в който е открила материали за изработката на експлозиви.

Началникът на банкокската полиция заяви, че следователите, благодарение на които в събота бе арестуван предполагаемият извършител на нападението, ще получат наградата от три милиона тайландски бата, или 83 000 долара, която бе обявена за залавянето на атентатора.

"Един милион са от мен. Останалите два милиона са от мой приятел бизнесмен, който желае да остане анонимен. Тези пари ще бъдат дадени на властите, работещи на оперативно ниво.", заяви шефът на полицията в Банкок Сомьот Поомпанмоунг.

Мотивът за атаката все още не е установен. Според първоначалните предположения извършителят вероятно е член на движението "Червените ризи", което подкрепя сваления премиер Таксин Шинаватра. Синът на Шинаватра обаче вчера обяви във "Фейсбук", че е готов да даде 7 милиона бата награда, когато бъде заловена групировката, която стои зад атентата.