Иванка Тръмп получава кабинет в Белия дом
Тя ще има и достъп до секретна информация без да е член на правителството
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 2
    6
иванка тръмп, тръмп,
Снимка: Reuters

Иванка Тръмп ще получи кабинет в западното крило на Белия дом. 35-годишната дъщеря на американския президент Доналд Тръмп ще получи и достъп до секретна информация, макар че формално тя не е служител на правителството, съобщи неин адвокат, цитиран от Асошиейтед прес.

Така тя затвърждава ролята си на влиятелен фактор в екипа на президента, отбелязва агенцията. Нейното присъствие в Белия дом е очевидно от началото на мандата на баща й. Съпругът й - Джаред Къшнър, бе официално назначен за един от главните съветници на държавния глава. В петък Иванка Тръмп участваше в една от срещите на баща си с гостуващата във Вашингтон германската канцлерка Ангела Меркел.

Зетят Джаред Кушнър - сивият кардинал на клана ТръмпКого слуша в действителност новоизбрнаият президент на САЩ?

Кабинетът на президентската дъщеря ще се намира на втория етаж на западното крило, до кабинета на друг от главните съветници на президента - Дина Пауъл, която неотдавна бе повишена в длъжност в Съвета за национална сигурност.

Има ли право Иванка Тръмп да стои зад бюрото в Овалния кабинет? Нейна снимка с баща й Доналд Тръмп и канадския премиер Джъстин Трюдо предизвика множество коментар

Според адвоката на Иванка Тръмп - Джейми Горелик, въпреки че няма да има официален статут, тя ще прекарва в Белия дом пълен работен ден, ще спазва етичните норми и правилата за съхранение на поверителни материали, отнасящи се до държавните служители. Консултативната юридическа служба на Белия дом е одобрила този подход.

Според източник, пожелал анонимност, Иванка Тръмп смята, че може да предложи на баща си по-независим поглед, като не е официален служител на Белия дом, отбелязва АП.

  • 2
    6
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре