Италианските сили за борба с тероризма разбиха терористична клетка във Венеция, съобщи днес италианската полиция, цитирана от ДПА.

Трима възрастни са арестувани, задържано е и едно непълнолетно лице. Претърсени са 12 адреса. Всички заподозрени са косовски граждани с разрешителни за престой на територията на Италия, заяви полицията.

"Установена е джихадистка терористична клетка в историческия център на Венеция", написа тя в „Туитър” за операцията, която е проведена в ранните сутрешни часове и в нея са участвали сапьорски екипи и полицейски кучета.

Прокурорът на Венеция Аделчи д'Иполито каза, че претърсването на апартамент във Венеция по време на операцията е показало, че заподозрените са гледали видеозаписи на ислямистки екстремисти, извършващи нападения с нож.

В прехванат телефонен разговор един от задържаните днес пък е разказал, че се планира бомбено нападение срещу прочутия мост Риалто във Венеция - един от четирите моста над Големия канал.

"Ще отидем направо в рая, защото всички неверници са във Венеция. Ще поставим бомба на Риалто и ще има голям взрив", е казал заподозреният.

Задържаните освен това са похвалили извършителя на лондонските атаки от 22 март тази година и са обсъждали извършването на нещо подобно и във Венеция, допълни представител на италианската полиция.