„Ирма” разруши и острова на милиардера Ричард Брансън
Сър Ричард, основател на групата „Върджин”, от години живее на Некер
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Некер, Ирма
Снимка: Virgin.com

И Некер – „домашният” остров на световноизвестния предприемач и милиардер сър Ричард Брансън, пострада сериозно от урагана „Ирма”.

Брансън живее от години на този остров, който е част от 50-ината Британски вирджински острови и който при нормални условия изглежда като райско кътче с огромни плажове и спокойни сини води.

Некер
Снимка: iStock

Островите са автономна част от Великобритания, но техен държавен глава е кралицата.

„Ирма” взе пет жертви на Британските вирджински острови и техният премиер Орландо Смит поиска дългосрочна помощ от Лондон.

Защо „Ирма“ е толкова унищожителна (ОБЗОР)В САЩ вече регистрираха жертва

Усетихме пълната мощ на най-силния ураган в Атлантическия океан. Извадихме късмет, че имахме много здрава изба и за щастие всички наши екипи са живи и здрави”, заяви Брансън.

„Въпросът обаче е за десетките хиляди жители на островите, които загубиха домовете си”, добави той.

Некер, Ирма
Снимка: Virgin.com

„Имаме вече информации, че расте гражданското неподчинение. Призовавам всеки да остане на сигурно място, да запази спокойствие и да си помагаме, помощта вече пътува към нас”, написа Брансън.

„Британското правителство ще има огромна роля за възстановяване на териториите, засегнати от „Ирма” – и краткосрочно, и дългосрочно. Регионът се нуждае от „План Маршал за възстановяване”, устойчиво ново строителство и дългосрочно съживяване на икономиката”, посочи още Брансън.

Некер, Ирма
Снимка: Virgin.com

Екстремните метеорологични явления изглежда ще са по-чести и по-силни, тъй като ефектите от промяната в климата продължават да растат, казва още Брансън.

В момента самият той е в Пуерто Рико, американска територия, недалеч от Некер, за да търси допълнителна помощ за възстановяването на пострадалите Вирджински острови.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре