„Ирма” се усили до четвърта степен преди да удари Южна Флорида
Стихията се намира на около 175 км от сушата и се очаква да удари в сутрешните часове местно време
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Ураганът Ирма приближава Флорида
Снимка: Reuters

Ураганът „Ирма”, който се очаква да удари Южна Флорида по-късно днес, отново се усили до четвърта степен с ветрове до 210 км/ч. Тя причини силни бури с торнадо, съобщиха от американския Национален център за ураганите.

Стихията се намира на около 175 км от сушата. Според изчисленията на метеоролози окото на бурята ще продължи да се движи покрай Куба.

Посолството ни в САЩ: С доста българи нямаме връзка заради ураганаВ българската мисия е създаден кризисен щаб, който да помага на наши сънародници по време на природното бедствие

Бурята продължава да се измества на запад, като най-вероятно ще остане по периферията на Флорида. Очаква се да удари Сейнт Питърсбърг, а не Маями и Тампа, както беше съобщено по-рано.

Ако бурята продължи да се носи над топлите води на Мексиканския залив, тя може да се усили, преди отново да връхлети сушата.

Сейнт Питърсбърг не е бил удрян пряко от голям ураган от близо век.

Мощният ураган „Ирма” опустошава нови територии (ОБЗОР)Стихията взе жертви и нанесе много материални щети и на Карибите

С наближаването на бурята американци заснеха появата на торнадо в океана.

Междувременно от Агенция за опазване на околната среда предприеха действия за гарантиране безопасността на един от най-опасните обекти в САЩ за складиране на отровни отпадъци, който се намира на територията на Флорида.

Ураганът Ирма приближава Флорида
Снимка: Reuters

Президентът Доналд Тръмп призова всички, които са на територията на Ирма да се евакуират и да не се тревожат за имуществото си.

Ураганът Ирма приближава Флорида
Снимка: Reuters

Губернаторът на Флорида Рик Скот заяви, че най-малко 76 хил. души са без ток след започналите дъждове и ветрове в щата в резултат на приближаването на урагана.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре