Иранският президент: Протестите не са само чужда конспирация, има реални проблеми
Хасан Рохани разкритикува консервативните кръгове в страната и заяви, че недоволството може да спомогне за повече реформи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    2
Хасан Рохани
Снимка: EPA

Иранският президент Хасан Рохани заяви днес, че би било грешка да се гледа на протестите, разтърсващи страната, просто като на чужда конспирация, предаде ДПА.

"Проблемите на хората са не просто икономически, те искат също повече свободи", заяви Рохани на извънредна среща по сигурността, косвено критикувайки твърдолинейните представители на режима, които се противопоставят на опитите му да прокара политически и културни реформи.

"Това правителство не е поставило всичко под контрола си", добави президентът, визирайки факта, че окончателното решение по много ключови въпроси се взема от консервативни духовници, които заемат важни постове във властта. Рохани отбеляза, че протестите трябва да бъдат смятани за възможност, а не за опасност.

Въоръжени протестиращи атакували военни и полицейски бази в Иран12 души са били убити по време на протести в цялата страна, включително двама снощи

От миналия четвъртък хиляди иранци протестират срещу високата цена на живота, безработицата и близкоизточната политика на Техеран въпреки предупрежденията от страна на представители на силите за сигурност. По-рано днес иранската държавна телевизия съобщи, че досега 12 души са били убити по време на протестите в цялата страна. 

  • 4
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре