Иран: Направихме „Бащата на всички бомби”
Според Техеран това е най-голямата неядрена бомба в света – по-голяма от американската Джи Би Ю-43, наричана „Майката на всички бомби”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    8
бомба
Снимка: iStock

Иран създаде свръхмощна неядрена бомба с тегло близо 10 т, съобщи днес иранската телевизия Прес ТВ, позовавайки се на командващия Въздушнокосмическите сили на Корпуса на гвардейците на ислямската революция, ген. Амир Али Хаджизаде.

САЩ използваха за първи път най-мощната си неядрена бомбаНаричана „Майката на всички бомби”, тя е разработена по време на войната в Ирак

„По поръчение на Въздушнокосмическите сили организацията на отбранителната промишленост създаде бомба с тегло около десет тона. Тези бомби вече са на въоръжение. Те могат да се хвърлят от самолети „Ил” са способни да причинят огромни разрушения”, заяви генералът.

Той нарече новото оръжие „Баща на всички бомби”, по аналогия с американската „Майка на всички бомби” – 9,5-тонната Джи Би Ю-43(GBU-43), с който през април американската армия нанесе удар по подземен комплекс в афганистанската провинция Нангархар, използван от „Ислямска държава”.

Иранската бомба, по думите му, е с 300 кг по-тежка от американската – 9,8 т.

Моментът, в който „Майката на всички бомби” се взривява (ВИДЕО)САЩ използваха най-мощната си конвенционална бомба при нападение над „Ислямска държава” в Афганистан
Използвани са материали на БТА
  • 1
    8
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре