"Интерфакс": Атентатор самоубиец е отговорен за взрива в Санкт Петербург
Става дума за 23-годишен младеж от Централна Азия, предполага се, че е свързан с радикални ислямисти
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
Взрив в метрото в Санкт Петербург
Снимка: БГНЕС

Атентатор самоубиец е отговорен за взрива в метрото на Санкт Петербург, съобщи „Интерфакс”, като цитира предварителна информация от източник от службите за сигурност.

Източникът допълва, че властите са идентифицирали заподозрения атентатор, който е 23-годишен младеж от Централна Азия, който е носил взривното устройство в раница.

Според "Интерфакс" той е бил свързан с радикални ислямисти.

Източникът посочва още, че останките, открити на мястото на експлозията, предполагат, че тя е дело на самоубиец, но окончателно това може да се твърди, след като бъде направена ДНК експертиза.

Българка разказа пред bTV за паниката след взрива в Санкт ПетербургНа път за работа Веселина Димитрова минава всеки ден по злополучната линия на метрото

Мъжът с брада и тъмни дрехи, чиято снимка се появи по-рано и се предполагаше, че е атентаторът, се е явил в полицията и е заявил, че няма нищо общо с взрива.

По последни данни жертвите са 11, а ранените - 45.

В социалните мрежи бяха разпространени и кадри от момента на взрива.

Руските специални служби са информирали президента Владимир Путин на съвещание в управлението на Федералната служба за сигурност в Санкт Петербург за предварителните резултати от следствието за експлозията в метрото.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре