Индийската стюардеса Нидхи Чапхекар, която бе ранена в атентатите на 22 март 2016 г. на летище "Завентем" в Брюксел и чиято снимка обиколи света, бе приета в кралския дворец от белгийската кралска двойка Филип и Матилда, предаде Франс прес.

Снимката на ранената Нидхи Чапхекар, с окървавено лице, разкъсана яркожълта униформа и покрито от сажди тяло бе публикувана на първата страница на много вестници и се превърна в един от най-затрогващите символи на нападенията, които удариха летището и метрото на Брюксел преди година. В тях бяха убити 32 души, а над 320 бяха ранени.

Кралският дворец съобщи в изявление, че кралят и кралицата вече са посетили Нидхи Чапхекар през април 2016 г. в болницата в югоизточния град Шарлероа, където тя е била в изкуствена кома.

"Една година след атентатите тя отново е в Белгия и бе приета от кралската двойка по този повод", се казва в изявлението.

Чапхекар, облечена в традиционно сари, бе придружена от съпруга си. На срещата им с кралската двойка не са присъствали други хора.

Снимка: Reuters

Стюардесата на "Джет еъруейз" е била на 42 години по време на атентатите. Тя била ранена от една от експлозиите в летището докато се канела да се качи в полет за САЩ.

Майката на две деца получила тежки изгаряния. Била лекувана първо в Белгия, а след това се завърнала в Индия. Тя прекарала 22 дни в кома и претърпяла общо "над осем операции", съобщи белгийската държавна агенция Белга.