Замръзвахме, докато снимахме клипа към песента „Ридълс” на Бузлуджа, но пък беше невероятно, казаха музикантите от инди-рок бандата „Кенсингтън” пред камерата „Тази неделя” по bTV.

Те ще посетят страната ни отново през септември – за шоуто на холандския диджей Армин ван Бюрен, което ще се проведе на 17 септември в зала Арена Армеец.

Бандата е на сцена от десет години. Първоначално групата се състои от Каспър Щеревелд и Ян Хакер, които са съученици, после идва Елои Юшеф, който става вокалист.

Разказват, че много различни един от друг – не само външно, но и според нещата, които харесват.

Всеки слуша различен стил музика, но въпреки това музиката е и тази, която ги обединпва.

Предстоят им три самостоятелни концерта в зала – „Зиго Дом”, в която започна и световното турне на Армин ван Бюрен. Музикантите очакват предстоящите концерти с транс диджея да са подготовка, за това, което им предстои.

Запознават се с него след молба да направи ремикс на тяхна песен. Той пък ги кани да направят общо парче. Така се ражда хитът „Хединг ъп хай” (Heading up high).

Полина Гергушева: Момчета идвате през септември с Армин ван Бюрен за голямо шоу, но всъщност вече сте били веднъж в България. Снимахте ваш видеоклип на Бузлуджа.

Нил Вандерберг: Заснехме видеото към песента „Ридълс” с нашия приятел – режисьора Борис Боиж. Беше голямо приключение, защото нямахме разрешение да снимаме там. Затова и просто долетяхме, събрахме екип и заснехме видеото.

П: Не сте имали разрешение? Как така?

Елои Юшеф: Не можем да говорим за това. Беше доста опасно, защото разни неща падаха от покрива. Затова си направихме малка пътека до сградата и всички трябваше да се катерим и да качим всички инструменти. Освен това беше минус 8 градуса.

П: Доста студено.

ЕЮ: Адски студено. Нямаше къде да се топлим, замръзвахме. Но беше невероятно.

П: Колко време продължиха снимките? Какво си спомняте?

Каспър Старвелт: Бяхме около 36 часа там. Долетяхме сутринта, не вечерта, отидохме на мястото, снимахме цял ден и на следващата сутрин си тръгнахме. Наистина е яко, че идваме пак във вашата страна, защото не можахме да видим нищо освен Бузлуджа и гледката около паметника, които са просто невероятни. Много се радваме да дойдем пак.

П: А какво е усещането да сте част от това турне?

НВ: За нас е интересно преживяване, защото сме рок банда, а Армин ван Бюрен е транс диджей, така че за нас това е супер ново...

ЕЮ: Мисля, че ще е супер забавно. Ние всъщност имахме едно самостоятелно шоу тук в „Зиго Дом”, обикновено то е около 2 ч и свирим около 25 парчета, а сега само 3. Много е различно. Забиваш едно парче, после си почиваш, после пак забиваш – харесва ми. Спокойно е.

П: А какво мислите за микса между рок и транс музиката?

КС: Мисля, че с „Хединг ъп хай” (Heading up high) направихме така, че двата свята да се срещат по правилния начин. Мисля, че успяхме – нашите фенове харесват парчето, феновете на Армин – също. Така че направихме нещо хубаво за феновете на двата свята.

П: Кой от вас е най-щур?

КС: Ян.

П: Защо?

Ян Хакер: Аз ли съм най-лудият? Не изглеждам луд, но съм най-лудият наистина.

П: Каспър, в един от видеоклиповете ви скачаш в една голяма кофа за боклук. Често ли го правиш?

Каспър Щеревелд: О, да. Опитвам се да го правя във всяка страна, която посещаваме – скачам в боклук, защото той е различен във всяка държава и трябва да го опозная.

П: Може ли да го направиш в София? И аз да снимам?

КС: Разбира се, ако не слагаш ръждясали игли и други опасни неща, може.

П:Обещавам.

КС: Събери само мек и приятен боклук, без майонеза.

ЕЮ: Ти май скачаш доста често в боклуци като се замисля. В Швейцария сякаш се гмурна. Дори има прякор – „Скачащият в боклук”.

КС: Сега ще съм „Скачащият в транс”!