Има нова надежда за коалиция и правителство в Германия
Социалдемократите са готови да преговарят с другите партии
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    1
Мартин Шулц

Има нова надежда за коалиция в Германия и сформиране на правителство.

Социалдемократите са готови да преговарят с другите партии, за да се намери изход от политическата криза, заяви лидерът им Мартин Шулц след разговори с президента Франк-Валтер Щайнмайер.

Съдбата на германския парламент е в ръцете на Мартин ШулцПолитическата криза в страната продължава

В Германия все още не е сформирано правителство след изборите в края на септември. След вота Шулц обяви, че партията му този път няма да участва в широка коалиция с християндемократите.

Създалата се политическа криза и опасността да се стигне до нови парламентарни избори принуди социалдемократите да разхлабят съпротивата си. След дискусии, продължили цяла нощ в централата на партията в Берлин, лидерът им направи изявление и обяви, че партията трябва да се държи отговорно и нови избори трябва да са последната опция.

Широка коалиция  обаче може да има само, ако членската партия на Германската социалдемократическа партия подкрепи това решение с мнозинство, уточни Шулц.

Българският премиер прегърнал германския канцлер, за да ѝ даде куражВ Германия все още не е сформирано правителство след изборите в края на септември

В началото на следващата седмица ще се състоят разговори между с Ангела Меркел, с Хорст Зеехофер, лидер на Християнсоциалния съюз – сестринската партия на Християндемократическия съюз на канцлера, и с лидера на социалдемократите при президента Щайнмайер.

  • 4
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре