В Съединените щати продължава диспутът за контрола върху оръжията. Комикът Джим Кери, който е върл противник на огнестрелните оръжия, агитира за своята кауза с шеговит видеоклип.

Актьорът взема на прицел покойната кинолегенда Чарлтън Хестън, който бе отявлен привърженик на притежанието на оръжие и дори за няколко години беше председател на Националната оръжейна асоциация. Една от прословутите му реплики беше, че могат да вземат пистолета му само от "студената му мъртва ръка".

В клипа Кери, в ролята на Хестън, размахва пушка и заедно с рокаджиите "Ийлс", представящи се шеговито за кънтри група, изпълнява песен, озаглавена "Студена мъртва ръка". Накрая любителят на оръжия случайно се прострелва в крака за забавление на членовете на бандата, сред които са Ейбрахам Линкълн, Джон Ленън и Махатма Ганди - всички, загинали от куршум.

Спорът за контрола върху оръжията силно се изостри в Съединените щати след трагедията в Нютаун през декември, когато психически неуравновесен мъж застреля 26 души, сред които 20 деца.