Тази нощ в Донецк беше относително спокойна, съобщи специалният пратеник на bTV в региона Георги Тотев. Въпреки това, в покрайнините на града се водят няколко битки, сред които и тази за летището.

На този фон продължават дипломатическите усилия за разрешаване на украинската криза. Световни организации предупредиха, че хуманитарната ситуация в района е критична.

Евакуирането на жителите от местата на водене на бойни действия в Източна Украйна е затруднено от непрекъснатата стрелба, заявиха и от мисия на ОССЕ в Украйна. ООН настоя за ново хуманитарно примирие, за да могат мирните жители да напуснат конфликтните зони.

Междувременно, продължава дипломатическата совалка на германския канцлер Ангела Меркел в търсене на решение на кризата. В Отава тя се срещна с премиера на Канада Стивън Харпър. Той изрази надежда, че ситуацията ще намери решение по пътя на дипломацията.

Утре в Минск трябва да се проведе четиристранната среща за кризата. Един от спорните въпроси обаче е създаването на зона без военни действия между Украйна и Русия, заяви френски дипломат за Асошиейтед прес.