Хотелските резервации във Франция скачат четворно. След броени дни започва на европейското по футбол.

На метри от „Стад дьо Франс” места в хотелите има и цената е 100 евро. За деня на откриването на първенството обаче сумата скача 4 пъти - от 450 евро нагоре.

Баровете и ресторантите около стадиона обаче няма да спечелят от хилядите фенове. Предпазните заграждения ще бъдат разположени така, че публиката да се насочва към пунктовете за храна и напитки вътре в стадиона. Спонсорите дори определят какви питиета няма да се предлагат наоколо, оплакват се сервитьори.

В хотелите по-далеч от стадиона цените са скочили с 400%. „Когато има подобни събития и мачове нормално е да се вдигат цените. Няма да останат 60 евро, ще стигнат до 160. Тук има апартаменти за 500 евро наем, които сега вървят по 3-4000 евро”, заявява хотелиер.

„Естествено, че като свършат местата в хотелите, черният пазар ще процъфтява”, посочва друг.

Градчето Сен Дени, до което се намира стадиона, е свързано с атентаторите от 13 ноември. Тук беше убит соченият за организатор на атаките Абделхамид Абауд . „Аз съм мюсюлманин. Много лош имидж създават терористите за исляма. Ислямът не това. Той е християнин, аз съм мюсюлманин и си стискаме ръка всяка сутрин, чуваме се всеки ден”, коментира французин.