Холандски фоторепортер беше убит в Либия
Снайперист от ИДИЛ отне живота на Джерон Орлеманс в Сирт
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Джерон Орлеманс

Снайперист от „Ислямска държава” е застрелял холандски фоторепортер по време на сражения между екстремистите и либийската армия в района на град Сирт в неделя, съобщи онлайн изданието на сп.”Нюзуик”.

45-годишният Джерон Орлеманс е бил заедно с отряд сапьори, когато е бил смъртоносно ранен в гърдите. Фоторепортерът е бил с каска и бронежилетка, но стрелецът го е улучил отстрани, докато е пресичал една от улиците. Освен него при престрелката са загинали най-малко осем войници.

Някои от най-добрите снимки на загиналия фоторепортер можете да видите ТУК.

Орлеманс е опитен военен журналист, който и преди е отразявал конфликта в Либия, както и събитията в Афганистан. Има и редица международни награди и изложби.

Той е бил и пленник на ИДИЛ в Сирия през юли 2012 г., когато е отвлечен заедно с британеца Джон Кантли, който и до момента е показван от джихадистите в пропагандни видеа. За разлика от него, обаче, е освободен само седмица по-късно.

Последното му пътуване в Либия е като пратеник на белгийско издание.

„Много журналисти започнаха да се връщат в Либия, за да отразяват конфликта и политическите събития. Това обаче остава изключително опасно място”, коментира зам.-изпълнителния директор на Комитета за защита на журналистите Робърт Махони.

Холандският фотожурналист оставя жена и три деца.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре