Кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединените щати Хилари Клинтън води с между два и четири процента пред републиканския си конкурент Доналд Тръмп, сочат допитвания на обществените нагласи четири дни преди вота.

На фона на данните за стопяващата се разлика между двамата, Хилари Клинтън насочи усилията си към щатите, смятани от демократите за сигурни.

Снимка: Reuters

В кампанията на Клинтън се включи звездната двойка Бионсе и Джей Зи, които пяха в нейна подкрепа на митинг-концерт в Охайо. „Преди осем години се зарадвах, че моят племенник ще расте с мисълта, че може да сбъдне мечтите си, защото президент беше чернокож. Сега имаме възможност да направим още промени”, каза Бионсе преди изпълнението си.

В същото време в Ню Йорк полицията засилва охраната около „Джавитс Сентър” и „Хилтън Мидтаун”, където двамата претенденти за Белия дом ще прекарат изборната нощ.

Снимка: Reuters

Полицията е на крак и заради предупреждението, че Ал Кайда може да извърши терористичен акт около деня на изборите. Като потенциални мишени се посочват Ню Йорк, Тексас и Вирджиния, но от полицията уточниха, че не става въпрос за конкретна заплаха.