Хидроплан с шестима души на борда падна в река край Сидни
Всички са загинали. Самолетът е връщал приятелска компания след новогодишен обяд
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Хидроплан се разби в Австралия
Снимка: Reuters

Шестима души загинаха, след като хидроплан падна в река Хоксбъри, северно от Сидни, съобщи Ройтерс.

Жертвите са пилотът и петима туристи.

Самолетът падна залива Ерусалим, на 40 км северно от най-големия град на Австралия. Дълбочината на мястото на инцидента е значителна и самолетът не се вижда от повърхността, бяха забелязани отломки и разлято гориво.

Засега причината за катастрофата не е ясна, нито самоличността на загиналите туристи.

Хидроплан
Снимка: SeaPlanes.com.au

Машината е собственост на фирмата „Сидни сийплейнс“. Нейният изпълнителен директор Аарон Шоу каза по националната телевизия Ей Би Си, че хидропланът връщал приятелската компания от новогодишен обяд в един от ресторантите на реката към Сидни, когато се разбил около 15:15 ч. местно време днес.

В очакване на новата година: Хиляди се наредиха на опашка за безплатна гледка в СидниОчаква се над 1,6 млн. души да изпълнят пристанищния кей, за да видят 15-минутното зрелище

Австралийската агенция за транспортна безопасност заяви, че започва разследване на катастрофата и призова евентуални свидетели да се явят пред властите за показания.

Полети с хидроплани от пристанището на Сидни до екзотични ресторанти край река Хоксбъри са популярни сред туристите и имат вече 80-годишна история, отбелязва ДПА.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре