Хасан Рохани: Иранците имат право да протестират, но без насилие
Само тази вече са били арестувани над 200 души
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    0
Хасан Рохани
Снимка: Reuters

„Иранците имат право да протестират и критикуват правителството, но действията им не бива да водят до насилие или унищожаване на обществена собственост”, заяви иранският президент Хасан Рохани, цитиран от Ройтерс, в първата си публична реакция на продължаващите четвърти ден антиправителствени протести.

„Иранците разбират деликатната ситуация на страната си и района и ще действат въз основа на националните си интереси”, каза Рохани, цитиран от осведомителна агенция „Мехр”.

Тръмп взе отношение и по протестите в Иран, при които междувременно избухнаха сблъсъциПотисническите режими не могат да траят вечно и ще дойде денят, когато иранският народ ще бъде изправен пред избор. Светът гледа, напи са той в „Туитър“

Президентът разкритикува американския си колега Доналд Тръмп за коментарите му в подкрепа на протестиращите и заяви, че онези, които са наричали иранците терористи, нямат право да съчувстват на страната му.

Иран, протести
Снимка: Reuters

Около 200 демонстранти бяха арестувани вчера в Техеран, заяви заместник-префектът на града Али Асгар Насербахт, цитиран от Франс прес.

„Тези хора бяха предадени на правосъдието. Няколко задържани студенти бяха върнати на семействата им”, каза Насербахт, уточнявайки, че сред задържаните са и „40 водачи на неразрешените прояви”.

Иран спира достъпа до социални мрежи заради протестите (ВИДЕО)Напрежението в ислямската република се покачва

„Проявяваме търпимост и се надяваме ситуацията да се нормализира възможно най-скоро”, добави той, цитиран от близката до иранските реформатори информационна агенция ИЛНА.

Иранският парламент се събира утре, 1 януари, на извънредно заседание във връзка с протестите в страната, съобщи председателят на парламентарната комисия за национална сигурност и външна политика Кемал Дехкан Фирузабади, цитиран от ТАСС.

Използвани са материали на БТА
  • 5
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре