Македонският премиер и председател на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски обеща рязко увеличаване на заплатите на над 10 000 служители във вътрешното министерство, което ще започне още през месец април. По думите му опозицията работи за чужди служби,

Груевски отново определи като "лъжливи, монтирани и част от сценарии" разпространените от опозиционният лидер Зоран Заев телефонни разговори. Той каза, че "Заев работи и обслужва чужди служби".

В разпространените от Зоран Заев телефони основни герои са Груевски и неговите министри. От тях стана ясно, че министър-председателят, с пряката намеса на директора на спецслужбите Сашо Миялков, който е и негов братовчед, кадруват в съдебната система, контролират напълно медиите и участват в тежки корупционни схеми.

"Истината не може да се основата на лъжи, монтаж и сценарий, чийто поръчители имат за цел дестабилизация на страната, а нейните изпълнители да се доберат до властта", каза Груевски на партийния митинг в град Щип.

"Истината не може да бъде на онзи, който изпълнява чужда поръчка пролива дяволска кръв, провокации и гняв. Това може да бъде само истина за неговата личност и неговото духовно състояние. Нищо друго и нищо повече", каза още Груевски и добави: "Тези, които измислиха този сценарий няма да успеят. Народът има последната дума, а не някои заблудени и отчаяни политици в опозицията, които няма и трохичка доблест и маршируват върху собствената земя и народ", каза още Груевски.

Според него опозицията имала за цел да провокират не само политическа, но и етническа дестабилизация, която да доведе до тежък конфликт.