Близо 60 на сто от германците се страхуват, че през тази година в страната им може да има терористичен атентат. Обществено допитване затвърди усещането на несигурност в Европа след кървавите атаки в Париж и Брюксел.

Граждани на САЩ, Италия, Великобритания, Китай, Перу са сред жертвите на атаките в Брюксел. Жертвите на атентатите на летището и метрото включват както хора,
пътуващи ежедневно до работата си, така и туристи, отправили се на дългоочаквана
ваканция, съобщава Асошиейтед прес.

До момента са идентифицирани 24 от загиналите при атаките 31 души.

Сред жертвите е бившият посланик на Белгия в САЩ Андре Адам. 79-годишният бивш дипломат загинал, опитвайки се да предпази съпругата си по време на атаката на брюкселското летище.

Американец от щата Тенеси, който бе обявен за изчезнал, също беше идентифициран като една от жертвите на атентата на летището. 30-годишният Джъстин Шълтс и съпругата му Стефани са видени за последно във вторник, когато закарали майката на Стефани на летището. Съпругата му все още не е открита.

Италианското външно министерство потвърди, че 48-годишната италианка Патричия Ридзо е една от загиналите при атаката на метростанция Малбек.

Британецът Дейвид Диксън, на 53 години, написал съобщение на семейството си, че е невредим, след като двете бомби избухнаха на летището в Брюксел. Той обаче загинал малко по-късно, когато атентатор атакува метрото.

Брат и сестра от Холандия, живеещи в Ню Йорк, също са сред жертвите. Те се били отправили към Съединените щати, когато бомбата избухнала на летището в Брюксел.

Родената в Перу Аделма Тапия Руис, която живеела в Белгия от девет години, е загинала на летището също. 37-годишната жена щяла да пътува към Ню Йорк, за да се срещне със двете си сестри, живеещи в САЩ.

Китайското посолство в Белгия съобщи, че китайски гражданин също е загинал при нападенията.

Жертва на атентатите е и Лубна Лафкири - мюсюлманка, учителка по физическо в мюсюлманско училище в Брюксел.

Историите на десетките загинали продължават да изкарват стотици хора в центъра на Брюксел, където се трупат цветя и свещи.

Планираният за днес марш срещу страха беше отменен от съображения за сигурност.

Мащабното разследване на терористичната мрежа достигна до Италия, където властите арестуваха алжирски гражданин, заподозрян в изготвянето на фалшиви документи за самоличност на атентаторите от Париж и Брюксел.

Италианската полиция издирва и съучастник на алжиреца Джамал ад Дин Уали, задържан вчера край Салерно в Южна Италия. Според публикациите въпросното лице, чиято самоличност не се съобщава, наскоро придружавало заподозрения алжирец.

  • Френски медии: Саудитска Арабия превръща Косово в балканския "Моленбек"
  • Обвинен за атентатите в Брюксел изхвърлил експлозивите в тоалетна
  • Преди атентата в Брюксел Наджим Лашрауи бил надзирател на заложници в Сирия
  • Ветеран от Виетнам е последната идентифицирана жертва от атентатите в Брюксел
  • Обвиниха един от заподозрените за атентатите в Брюксел и за тези в Париж
  • Мохамед Абрини нямал основна роля в атентатите в Брюксел
  • ИДИЛ: Братята Бакрауи стоят зад парижките и брюкселските атентати
  • В Белгия задържаха още двама заподозрени за брюкселските атентати
  • Терористите от Брюксел и Париж готвели нападения на Евро 2016
  • Мохамед Абрини признал, че е „мъжът с шапката“