Гръцкият посланик в Бразилия, който беше в неизвестност от понеделник, е бил убит, смята бразилската полиция. Сред заподозрените е съпругата му, която имала връзка с местен полицай.

Вчера бразилски медии съобщиха, че посланик Кириакос Амиридис е изчезнал. Според първоначалната информация Амиридис и съпругата му, които живеели в столицата Бразилия, са прекарали Коледните празници в къща в град Нова Игуасу, недалеч от Рио де Жанейро.

Сигнал за изчезването на посланика подала съпругата му, която твърдяла, че последно го е видяла в понеделник.

В четвъртък вечерта бразилската полиция обаче съобщи, че е открила опожарен автомобил с обгоряло тяло в него. Регистрационните номера съвпадат с тези на кола, наета по-рано от семейството на Амиридис.

Снимка: Reuters

Съдебномедицинска експертиза пък е установила, че обгорялото тяло е на гръцкия посланик. Полицията е поискала от съда заповед за арест на съпругата на дипломата Франсис Амириди и още трима заподозрени.

Според властите става дума за престъпление от битов характер.

Същевременно 29-годишният сътрудник на военната полиция на Рио де Жанейро Сержиу Гомес Морейра Филю признал, че е имал любовна връзка със съпругата на посланика и е участвал в убийството му.