27-годишният баща на малката Ани, обвинен в нейното убийство в Атина, ще бъде транспортиран в затвор на остров Корфу днес. Мъжът ще бъде настанен в самостоятелна килия и ще бъде отделен от другите затворници, поради съображения за сигурност, предаде кореспондентът на bTV в Гърция.

Гръцките власти се опасяват, че бащата може да се самоубие или да бъде убит в затвора заради жестокостта, с която е отнел живота на собствената си дъщеря.

За подобно нещо намекна дори отговорният министър на вътрешните работи на Гърция Янис Панусис. „Когато убиеш майка си или детето си с такава жестокост, в затвора има нещо като морален кодекс – с или без кавички, както искате, го приемайте”, бяха думите му.

Майката на детето остава в предварителния арест в Атина. Вчера тя поиска и получи 48-часова отсрочка и ще бъде изправена пред прокурора утре.

Деликатният момент в историята е, че не е ясно как точно е убито детето – няма намерено тяло, нито оръжие. Полицията не дава конкретна информация защо смята с такава сигурност, че именно бащата е убиецът. Разполага само с неговите самопризнания, от които той може да се откаже във всеки един момент.

Според психиатър употребата на наркотици сама по себе си не може да обясни тези нечовешки действия. Интересно е да се чуят хората, които го познават добре.