Голямото шествие за отхвърляне на тероризма започна тази вечер в Барселона с участието на испанския крал Фелипе Шести. Включиха се над 500 000 души.

То бе организирано като реакция на атентатите в Каталуния, при които загинаха 15 души, а най-малко 126 бяха ранени.

Зад огромен плакат с надпис "No tinc por" ("Не ме е страх" на каталунски) в първите редици бяха представители на различните служби и граждани, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август – полицаи и пожарникари в униформи, лекари в бели престилки, таксиметрови шофьори, обикновени жители на квартала около "Рамблас", продавачи и собственици на магазини и заведения в района.

Присъствието на Фелипе Шести сред участниците в шествието е първото участие на испански монарх в демонстрация от възстановяването на монархията през 1975 година. 

Кралят беше няколко редици след челния плакат, наред с премиера консерватор Мариано Рахой и много политически личности: министри, регионални председатели, партийни ръководители.

На някои от лозунгите над главите на хората пишеше: "Най-добрият отговор е мирът" и "Не на ислямофобията". Много от демонстрантите носеха и сепаратистки каталунски знамена.

Други подобни демонстрации са организирани и в Мадрид, Валенсия и Виго.