Специалните пратеници на bTV в САЩ – Теодора Трифонова и операторът Добромир Иванов, се срещнаха с главния редактор на „Вашингтон пост“ Мартин Барон.

От редакцията на вестника започна един от най-големите политически скандали тази година. Той постави под въпрос продължаването на участието на Доналд Тръмп в президентската надпревара. На видеозаписа кандидатът на републиканците обсъжда жените и подхода си към тях с вулгарен и сексуално агресивен език.  

Главният редактор на вестника и носител на награда "Пулицър" Мартин Барон даде ексклузивно интервю пред bTV.

Лив Шрайбър играе главния редактор на „Бостън глоуб" в наградения с Оскар за най-добър филм „Спотлайт". Историята е за екип от журналисти, които разкриват хиляди случаи на сексуални посегателства от свещеници над деца в Бостън. 

Снимка: btvnovinite.bg

Прототип на образа на Шрайбър е Мартин Барон, днес начело на „Вашингтон пост". Срещаме се с оригинала.

Самият Барон казва, че образът му във филма е по-висок, много по-слаб и изглежда много по-добре от него. Нямам нищо против, когато хората чуят моето име, да мислят за него, призна той.

Преди няколко седмици „Вашингтон пост" публикува видео от 2005 година, на което Доналд Тръмп обижда жените по вулгарен и нецензурен начин.  Разкритията снеха част от доверието към кандидата на републиканците не само от страна на жените, но и от партията му. В резултат Тръмп обяви война не само на „Вашингтон пост”, но и на медиите зад Океана.

Снимка: btvnovinite.bg

„Той изрично заявява, че не води кампания само срещу Хилари Клинтън, но и срещу водещите медии. Той ни нарича отрепки, боклуци, най-нисшите форми на живот. А отскоро и врагове. Това е много различно, ниско ниво, което никога не сме виждали в предишните кампании”, изтъква Барон.

Според него обидите на Тръмп по адрес на медиите снемат доверието към журналистиката, а истината като че ли все повече се обезценява, поне що се отнася до тази президентска надпревара.

В последните дни на президентската надпревара прoдължават да излизат нови скандални факти за имейлите на Хилари Клинтън, а разликата между нея и Доналд Тръмп все повече се стопява.